Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Agenda  /  Alle agendapunten

Agenda

Nieuws

Week van de vraag 2018

Datum: 10 oktober 2018
Tijdstip: 00:00 - uur
Locatie: in jouw werksituatie
Kosten: geen

Oproep aan professionals en vrijwilligers in de palliatieve zorg; nieuwsflits.

Wil jij je steentje bijdragen aan nog betere palliatieve zorg? Doe dan mee aan 'De week van de Vraag'. Deze start deze de week in aanloop naar de Internationale dag van de Palliatieve Zorg van op 13 oktober 2018.

Het consortium Propallia wil zaken opsporen, die voor patiënten en hun direct naasten het leven prettiger kunnen maken. Soms zijn dit kleine, relatief eenvoudige zaken, die zich afspelen op fysiek, emotioneel, sociaal of geestelijk gebied, maar die enorm belangrijk voor hen zijn. Kleine gebaren, aandacht of heldere informatie bijvoorbeeld. Om hier achter te komen zijn patiënten in de palliatieve fase en hun direct naasten dé aangewezen personen om mee in gesprek te gaan. En wie kan die vraag beter stellen dan jij?

Daarom verzoeken wij je om een paar minuten uit te trekken tijdens een consult, bezoek of telefoongesprek om minimaal één patiënt of naaste een open vraag te stellen. Bijvoorbeeld:

•        Wat is belangrijk voor u?

•        Wat kan ik of iemand anders voor u doen of laten, zodat u zich prettiger gaat voelen?

•        Waar hoopt u op?

Deel deze ervaring met ons. Wij verzamelen jullie verhalen en verloten dit jaar per regio 2 cadeaubonnen twv € 25

Wil je meedoen aan de week van de vraag? Klik dan op 'inschrijven'of  deze link  aan en deel je ervaring voor uiterlijk 1 november 2018. We bundelen de inzendingen ter lering. Namen van patiënten en auteurs worden niet opgenomen.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Wil je meer lezen in dit kader, zie dan ook het berichtje over de Suzanne zakkaartjes en de film die gemaakt is nav verhalen uit de week van de vraag in 2016.


Contact:

Ineke Weverling, netwerkcoördinator palliatieve zorg Midden-Holland

ineke.weverling@ghz.nl

Documenten downloaden:
Deel