Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Agenda  /  Alle agendapunten  /  Inschrijven

Agenda

Nieuws

Casuïstiekbespreking over euthanasie en voltooid leven

Datum: Donderdag 19 september 2019
Tijdstip: 17:00 - 19:30 uur
Locatie: Green Restaurant (b.g.) Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg 10, Gouda
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Inschrijven is wel noodzakelijk.

Het transmuraal netwerk palliatieve zorg Midden-Holland en het consultatieteam Hollands Midden van het IKNL organiseert op donderdag 19 september 2019 een casuïstiekbespreking over euthanasie en voltooid leven.

De euthanasiediscussie lijkt ingewikkelder dan ooit tevoren nu ook het concept ‘voltooid leven’ een rol speelt. Op dit moment is het lijden aan een medische aandoening, zoals bijvoorbeeld een terminale vorm van kanker of een zogeheten stapeling van ouderdomsklachten, een vereiste voor het toepassen van euthanasie. Er zijn echter ook andere, niet-medische redenen voor een stervenswens, zoals het gevoel hebben dat je leven voltooid is. Sommige ouderen die om deze reden een stervenswens hebben, dienen een verzoek in tot euthanasie, maar dat wordt niet ingewilligd omdat het lijden geen medische oorzaak heeft. De onderwerpen euthanasie en voltooid leven roepen veel vragen en discussie op. Een eenduidige omschrijving van voltooid leven is moeilijk te geven omdat het vooral om een uiterst persoonlijke ervaring gaat, die voor iedereen anders zal zijn. "Niemand zal ooit over een ander kunnen zeggen dat zijn leven voltooid is. Iemand zal dat uiteindelijk alleen zelf kunnen bepalen, omdat het een persoonlijke ervaring is", sprak D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

In de casuïstiekbespreking voor verpleegkundigen gaan we a.d.h.v. casuïstiek met elkaar in gesprek over euthanasie en voltooid leven. Wat zijn jouw ervaringen en vragen m.b.t. euthanasie en voltooid leven? Stuur je casus naar @ jeanetvannnoord@gmail.com, zodat we hier in de casuïstiekbespreking mee aan de slag kunnen!

Accreditatie is aangevraagd voor verpleegkundigen. 

Zie voor het programma en meer informatie de bijlage.


Contact:

Transmuraal Netwerk Midden-Holland, secretariaat, info@transmuraalnetwerk.nl, 0182-505534

Postadres

Factuuradres

 
 
Versturen
*Verplicht

Succesvolle samenwerking

20 jaar Transmuraal Netwerk: een geweldige opsteker!

Plaatsingsdatum: dinsdag 7 mei 2019
Thema: Nieuws

Nieuws

Terug naar werk na een CVA/hersenletsel?!

Plaatsingsdatum: vrijdag 13 september 2019
Thema: Nieuws / CVA
Deel