Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Nieuws  /  Alle berichten

Agenda

Nieuws

Dementiemonitor 2018

Datum: dinsdag 13 februari 2018

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie

 

Tweejaarlijks onderzoek

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg. Zo kunnen zij de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg. 

 

De zorg verbeteren

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en – verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.  

 

Als dementienetwerk Midden-Holland doen wij hier aan mee omdat de resultaten ook gebruikt worden om de dementiezorg in onze regio beter te laten aansluiten bij de behoeften en wensen van de mensen in onze regio.

Deze resultaten worden samengesteld bij meer dan 30 ingevulde vragenlijsten. 

De vragenlijsten kunnen tot eind juni ingeleverd worden.

 

Voor wie?

De vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg kan worden ingevuld door iedereen die de zorg heeft voor een naaste met dementie. Het maakt daarbij niet uit of uw naaste thuis woont of in een instelling.

 

Helpt u mee?

Ga naar www.dementiemonitor.nl  en klik op de groene knop. U gaat dan naar de online vragenlijst. Geen internet? Vraag een schriftelijke vragenlijst aan bij Alzheimer Nederland, tel: (033) 303 25 02. Deze kunt u kosteloos retourneren.

 

De doelgroep kunnen we attent te maken door de flyer dementiemonitor mantelzorger uit te delen.

 

 

Deel