Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Nieuws  /  Alle berichten

Agenda

Nieuws

Kenniscafé palliatieve zorg bij inloophuis Camino!

Datum: vrijdag 24 augustus 2018


Engelien Geerdink, oud-huisarts in Nieuwerkerk ad IJssel, bewaakt als bevlogen bestuurder de kwaliteit en integriteit van het inloophuis. Zij weet als geen ander, dat je als zorgprofessional alleen onder die voorwaarden je patiënt/ cliënt doorverwijst.

Tijdens dit kenniscafé hebben we de sfeer geproefd en kennisgemaakt met de ‘professionaliteit’ en betrokkenheid van de vrijwilligers. De missie van Centrum Camino is: Eigen kracht versterken en “ het leven met kanker” zo leefbaar mogelijk maken.

Doel is de gasten op weg te helpen, opdat zij hun veranderde leven weten op te pakken. Dus moet er ook een perspectief zijn op zelfstandig verder gaan…….. lastig! Want hoe doe je dat? In gesprekken met gasten wordt gebruik gemaakt van de gesprekstool Positieve Gezondheid.

Bestuur en medewerkers hebben contacten met andere inloophuizen, waardoor van elkaar geleerd wordt. Belangrijk uitgangspunt van Camino is, dat de wensen van de gasten  altijd leidend zijn. Daarnaast is het inloophuis aangesloten bij IPSO, waar kennis en kunde wordt opgehaald.

Het pand van Camino is spiksplinter-vernieuwd en heel smaakvol ingericht. Verbouwing en inrichting zijn mogelijk gemaakt door vrijwillige inzet van professionele bouwers en handige vrijwilligers.

De deelnemers aan dit kenniscafé bleek een bond gezelschap. Zij waren afkomstig uit de wereld van o.a. welzijn, thuiszorg en fysiotherapie en allen onder de indruk.

Zie voor de volgende kenniscafés de agenda.

Deel