Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Nieuws  /  Alle berichten

Agenda

Nieuws

Oog voor Naasten en Nabestaanden

Datum: dinsdag 24 maart 2020

In het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Holland gaan drie organisaties werken met Oog voor Naasten en Nabestaanden (ON2). Met een ZonMw subsidie wordt de implementiatie mogelijk gemaakt.

De methodiek motiveert en ondersteunt zorgverleners om oog te hebben voor behoeften van naasten van alle patiënten met een levensverkortende aandoening of kwetsbaarheid.

Binnen ON2 worden vier ZonMW projecten die aandacht hebben voor naasten bijeengebracht; Oog voor Naasten, Mantelzorg op Maat, InCaSu@home en Werkboek Rouwzorg. Daarnaast zorgt PHAROS ervoor dat de methodiek ook aansluit bij de behoeftes van naasten met beperkte gezondheidsvaardigheden of een migratieachtergrond.

De drie deelnemende organisaties, De Zevenster, Welthuis en ZorgBrug, gaan intern kijken hoe de ON2 methodiek te implementeren en te borgen is en laten andere belangstellende organisaties uit het netwerk meeliften.

We willen met onze deelname aan het ON2 project zorgen dat alle naasten in onze regio als vanzelfsprekend aandacht krijgen van zorgverleners.

Meer informatie over het project:

https://www.nationaalprogrammapalliatievezorg.nl/Nieuws/Detail/oog-voor-naasten of

https://www.lumc.nl/org/unc-zh/onderzoek/Palliatievezorgbijdementie/Oogvoornaasten/OogvoorNaastenmethodiek/

Deel