Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Scholing  /  Persoonlijke ontwikkeling

Agenda

Nieuws

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke coaching
Als je als zorgprofessional tegen de grenzen van je eigen kunnen aanloopt of als je niet lekker in je vel zit, kan persoonlijke coaching een oplossing bieden. Persoonlijke coaching helpt je om meer inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en om te vast te stellen of bepaald gedrag in een situatie wel of niet effectief is.
Lees meer

Motiverende gespreksvoering (met accreditatie voor verzorgenden en verpleegkundigen)
Iedereen heeft redenen om ongewenst gedrag wél te willen veranderen, maar ook om deze juist níet te willen veranderen. Motiverende gespreksvoering is een methode om mensen te stimuleren hun problemen of hun ongezonde leefwijze aan te pakken.
Lees meer en aanmelden

Haptonomie en het voorkomen van weerstand bij dementie

Bij de verzorging van cliënten met dementie kun je als zorgverlener veel weerstand ervaren. Waar de weerstand ook vandaan komt, het is zeker dat de cliënt zich op dat moment niet prettig voelt. Weerstand maakt daarnaast jouw werk zwaarder. Maar wat is weerstand precies?
Komt het primair bij de cliënt vandaan of heeft jouw werkwijze daar onbewust toe geleid of aan bijgedragen? En bestaat er dan een werkwijze waardoor je zo min mogelijk weerstand oproept?
Tijdens deze training leer je van alles over de rol van lichaamstaal bij de verzorging van mensen met dementie.
Lees meer en aanmelden

Mondzorg
De inspectie voor de gezondheidszorg heeft door onderzoek aangetoond dat het de mondverzorging bij ouderen met een zorgbehoefte slecht gesteld is. Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van de mondzorg van jouw cliënten WEL op orde is? Zorg voor leren biedt workshops Mondzorg . Daarbij helpen we je door een praktische aanvulling op het opleidingsbeleid voorkomen dat dit probleem in de toekomst nog voorkomt.
Lees meer en aanmelden

Deel