Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Thema's  /  CVA  /  Activiteiten  /  CVA Nazorgtraject

Agenda

Nieuws

CVA Nazorgtraject

Een CVA verandert veel in het leven van een patiënt en zijn naaste(n). Zij moeten zich aanpassen aan de gevolgen van de ziekte. Mede door de cognitieve en gedragsmatige veranderingen, openbaart of ontwikkelt, bepaalde problematiek zich pas in de chronische fase.

In Midden-Holland is een nazorgtraject gestart om juist in deze fase aandacht te kunnen geven aan de patiënt en zijn naaste(n). Tot twee jaar na het krijgen van een CVA is hiervoor contact tussen patiënt en naaste(n) en de verpleegkundig specialist van ZorgBrug. Zij is bereikbaar voor extra (telefonische) consulten, belafspraken en huisbezoeken.

Na twee jaar, of eerder wanneer een patiënt geen behoefte meer heeft aan de geboden hulp vanuit ZorgBrug, wordt de patiënt overgedragen naar de huisartsenpraktijk. Daar wordt de patiënt in het zorgprogramma CVRM gemonitord. Tijdens (half)jaarlijkse controlebezoeken wordt o.a. het bloed gecontroleerd, voorlichting gegeven over gezonde leefstijl, eventuele restverschijnselen- en medicatie besproken. Zo nodig is er overleg met de CVA-verpleegkundige of andere (para)medici.

Deel