Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Thema's  /  Palliatieve zorg  /  Activiteiten

Agenda

Nieuws

Wat wil Suzanne?

Hoe kom je erachter wat het leven prettiger kan maken voor patiënten en hun direct naasten in de palliatieve of terminale fase? Door het te vragen!

Een werkgroep heeft zich erover gebogen en een combinatie gemaakt van Suzanne en de Week van de Vraag. Dit heeft geleid tot een zakkaartje en een handleiding om je deze manier van werken eigen te kunnen maken, intramuraal of extramuraal! De kaartjes zijn te bestellen bij Ineke.weverling@ghz.nl en de beschrijving van de werkwijze vind je hier.

 

Suzanne is de naam van de fictieve patiënt, zoals deze in de regio al in 2014 geïmplementeerd is als alternatief voor het fenomeen Patiënt Centraal. De naam Suzanne wordt gebruikt om professionals te helpen focussen op de waarde voor de patiënt/cliënt.

 

Consortium Propallia heeft in 2016 een vergelijkbare actie gedaan in de vorm van de Week van de vraag. Daar is prachtige deze film uit voortgekomen.

 

Goede voorbeelden

ZonMw heeft sinds 2006 een aantal Goede Voorbeelden van palliatieve zorg verzameld en beschreven om inzichten en methodieken te delen met zorgprofessionals. Met als doel de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren. Via het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg (2012-2016) heeft ZonMw de implementatie van deze Goede Voorbeelden in de praktijk gestimuleerd. Bijvoorbeeld

  • Dementie en palliatieve zorg
  • Inspiratiecyclus STEM
  • Methodiek Signalering in de palliatieve fase
  • PaTz, hoeksteen van palliatieve thuiszorg
  • Proactieve Palliatieve Zorg
  • Zorgpad Stervensfase

Informatie over 'de goede voorbeelden' vindt u op de website van het IKNL.

Contact

 

Ineke Weverling
0182 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Deel