Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Nieuws  /  Alle berichten

Agenda

Nieuws

Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie in Schoonhoven

Datum: maandag 6 mei 2019

Mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn sinds begin dit jaar welkom in Ontmoetingscentrum Schoonhoven, een initiatief van Vierstroom Zorg Thuis. 

Zij kunnen in het centrum terecht voor ontmoeting, activiteiten en ondersteuning. "Het is een veilige, vertrouwde omgeving, bedoeld voor mensen met dementie die nog thuis wonen", meldt programmacoördinator Cora Heppe. "De bezoekers kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tegen geringe kosten deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld samen te koken of klussen te doen in de aangrenzende tuin. Het uitgangspunt is om activiteiten die mensen graag ondernemen zolang mogelijk te blijven doen." 

Experts
De professionele begeleiders zijn volgens Heppe experts in dementiezorg en geven informatie en advies over vragen rondom dementie. "Bijzonder is dat het team van professionals en vrijwilligers ook ondersteuning biedt aan de mantelzorgers. Vaak zijn dat familieleden, maar dat kunnen ook buren en kennissen zijn die een groot deel van de zorg op zich nemen. Op deze wijze ontstaat een verbondenheid tussen bezoekers onderling, maar ook tussen mantelzorgers, vrijwilligers en begeleiders en zijn allen goed op de hoogte van alles wat speelt."

Gedurende het jaar worden voor belangstellenden ook diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd. Heppe: "Het ontmoetingscentrum werkt nauw samen met zorgverleners, de gemeente, de SWOS en anderen die actief zijn in de zorg en begeleiding van mensen met dementie. Allen die benieuwd zijn naar wat het ontmoetingscentrum voor hen kan betekenen zijn welkom voor een kopje koffie of thee."

Cora Heppe is bereikbaar via: 088-0900481 of oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl. 

Ontmoetingscentrum Schoonhoven is te vinden aan het Lopikerplein 1 in Schoonhoven.

Deel