Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Thema's  /  Niet aangeboren Hersenletsel (NaH)  /  Nieuws

Agenda

Nieuws

Nieuws

De plannen van het Netwerk Chronische Pijn

Datum: maandag 11 mei 2020

Eén op de vijf Nederlanders heeft last van chronische pijn. Bijna elke zorgverlener heeft patiënten die er last van hebben, maar vooral huisartsen zien deze groep patiënten vaak. Omdat klachten niet altijd verklaarbaar zijn verschillen de uitleg- en behandelstrategieën van hulpverleners onderling. Voor het slagen van de multidisciplinaire samenwerking is een gedeelde visie en taal essentieel.

Dit is de reden dat meer kennis over chronische pijn en de aanpak hier van zo belangrijk is. Vervolgstappen van het netwerk Chronische pijn zijn daarom:

  • Het ontwikkelen van een praktische scholing voor POH-GGZ waarin het vooral gaat over het centrale sensitisatiemodel en het bespreekbaar maken van problemen.
  • Het organiseren van een bijeenkomst voor huisartsen en medisch specialisten waar zij kennismaken met het stepped care model voor chronische pijn
  • Het organiseren van een regionaal symposium voor alle zorg- en welzijnsprofessionals betrokken bij- of geïnteresseerd in het onderwerp Chronische Pijn.

Wanneer patiënten gerichtere informatie krijgen over behandel- en doorverwijsmogelijkheden komen zij sneller op de juiste plaats terecht.

Naast huisartsen en POH-ers kunnen ook andere (para)medische behandelaren mensen met chronische pijn goed ondersteunen. Meer informatie is te vinden in het overzicht van (paramedische) professionals en de gids Chronische Pijn.

Contact

Laura van Werven
0182-505534
laura.van.werven@ghz.nl

Deel