Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Thema's  /  Niet aangeboren Hersenletsel (NaH)  /  Nieuws

Agenda

Nieuws

Nieuws

Roparun Koppelbedden Palliatieve Zorg

Datum: vrijdag 3 juli 2020

Roparun heeft vorig jaar aan intramurale instellingen het koppelbed aangeboden. Men mocht intekenen op een bed met een goede onderbouwing. In Midden-Holland zijn een aantal toezeggingen gedaan, maar de uitlevering laat nog op zich wachten. De Corona maatregelen werken hiervoor niet mee.

Voor de thuiszorg komen ze nu beschikbaar via Vegro! Palliatieve patiënten kunnen weer dicht naast hun partner liggen door het koppelbed. Het is een zeer waardevol product voor mensen in de laatste levensfase die, anders alleen nog in een zorgbed, gescheiden van hun partner, kunnen slapen.

Wanneer u twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Lees de brief vanRoparun 

Contact

Laura van Werven
0182-505534
laura.van.werven@ghz.nl

Deel