Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeNieuwsAlle berichten

Agenda

Nieuws

Publieksbijeenkomst over Zinvolle Zorg rond het levenseinde

Datum: vrijdag 3 juni 2022


In mei hebben twee publieksbijeenkomsten plaatsgevonden. In Waddinxveen sprak naast Riëtte Oudenaarden en notaris mr Danielle Hop (Westerhuis Notarissen), huisarts Reinout Vriesendorp met de deelnemers over de keuzes die te maken zijn en de impact ervan. In Bodegraven spraken Riëtte, notaris mr Ter Wal en huisarts Gerry Wiesenhaan over Zinvolle Zorg, mogelijke wensen en grenzen.

Deelnemers hadden heel gerichte vragen over o.a. het levenstestament, het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie en of kort reanimeren ook mogelijk is.

Riëtte gaf deze overweging mee: Is lang leven wat we willen, met veelal onderzoeken en en behandelingen en uiteindelijk overlijden in het ziekenhuis of kunnen we ook accepteren dat het einde komt en dan rustig thuis te midden van geliefden sterven? 

Deze publieksbijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door de Montagne Stichting. In het najaar willen we in Gouda, Krimpenerwaard en Zuidplas nog een dergelijke bijeenkomst plannen. Belangstelling om mee te werken laat het weten!

Deel