Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeThema'sCoronanieuws

Agenda

Nieuws

Nieuws

Regionaal vangnet Corona nazorg

Datum: woensdag 23 september 2020
Thema: Corona

Mensen die Corona hebben doorgemaakt en hun naasten kunnen specifieke problematiek ontwikkelen. Het Post IC Syndroom (PICS) is al een bekend gevolg, maar ook Post Traumatisch Stress Syndroom is te verwachten bij deze patiëntengroep en hun naasten, ook als er geen IC of ziekenhuis opname heeft plaatsgevonden. Dit wordt tegenwoordig ook wel het het COVID-19 Associated Syndrome (CAS) genoemd.De media aandacht en schikbeelden op tv vergrootten de impact en zorgden voor angst, ook als zij met matige klachten thuis konden blijven.

Een multidisciplinaire aanpak is nodig om deze problematiek te signaleren en te behandelen. Het Transmuraal Netwerk pakt de regie op, om kennis en ervaring te bundelen en dit in de regio toegankelijk te maken voor alle zorgverleners en ondersteuners.

De projectgroep organiseert themabijeenkomsten om elkaar én een bredere groep collega’s te leren kennen en te scholen waardoor een vangnet ontstaat.

Tevens worden partijen geïnformeerd en eventueel getraind in de werkwijze van Positieve Gezondheid. Deze werkwijze vormt ons uitgangspunt voor signalering en behandeling van de mogelijke problematiek. 

Laat u verder informeren en inspireren tijdens de volgende themabijeenkomst in april. Houd de agenda in de gaten.

In de projectgroep zijn vertegenwoordigd:
Mediis,
Groene Hart Ziekenhuis, 
ZorgBrug 
Basalt Revalidatie
Paramedici (fysiovisiq, GoudenHart)
Thuiszorg organisatie 
Kwadraad
Sociaal team/ Plicare
Geestelijk verzorger
Regio gemeente 

Contact

 

Ineke Weverling
0182 505280/ 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Deel