Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Dementievriendelijk

Wat is dementievriendelijk?

Maar liefst zeventig procent van de mensen met dementie woont thuis en wil daar ook graag blijven wonen. Gezien de drastische toename van het aantal mensen met dementie en de veranderingen in ons zorgstelsel wordt verwacht dat het aantal thuiswonende mensen met dementie zal stijgen naar tachtig procent.

Samen met de 5 gemeenten in de regio, organisaties, Alzheimerafdeling Midden-Holland en vrijwilligers willen we dat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen, zoals dementie, gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving. Op deze manier kunnen ze hun leven blijven leiden zoals ze dat al deden en geaccepteerd worden door hun omgeving.

Hoe steun je een dementievriendelijke regio?

Er zijn gratis online trainingen te volgen die je kennis over dementie en je vaardigheden leert in de omgang met iemand met dementie en trainingen tegen vergoeding op locatie. Meer informatie op Samen dementievriendelijk

Dementie zorg voor elkaar heeft praktijkvoorbeelden voor een dementievriendelijke gemeente.

Ook zijn er in de regio informatieve bijeenkomsten (op maat gemaakt) over dementie voor bijvoorbeeld vrijwilligers, medewerkers van woningcoöperaties, politie en andere geïnteresseerden. Meer informatie kunt u opvragen via contact.

Contact

 

 

 

 

Jacqueline Blom
0182-505534
jacqueline.blom@ghz.nl

 

Deel