Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Nieuws

“Positief verrast” tijdens de managerscontactdag

Datum: vrijdag 25 mei 2018

Gedeelde Zorg, dat was het thema van de 7e managerscontactdag. Lia Donkers introduceerde het gelijknamige programma, opgesteld door regionale zorgorganisaties om de komende vergrijzingspiek op te vangen. Vanuit de GGD en Care2Care werd dit toegelicht met behulp van regionale gegevens. Christine Hanning vertelde over demografie, gezondheid, welzijn, wonen en zorg voor 75-plussers in Midden-Holland. Chris Boeijinga besprak de situatie op de regionale arbeidsmarkt, waaronder de personeelstekorten die er (gaan) ontstaan.

Na diverse flitspresentaties van lokale organisaties maakten de zorg- en welzijnsmanagers kennis met elkaar tijdens een wandeling. Bijna 40 managers bezochten Noppes, een kringloopwinkel in Gouda waar Vincent Rutten vertelde over het bijzondere personeelsbeleid en samenwerking met andere organisaties. Het was een positieve verrassing dat de kringloop zulke mooie producten verkoopt. Omdat het flink begon te regenen werd er hier en daar snel een paraplu aangeschaft.

Bij de Rabobank stond een heerlijke lunch klaar. Ondertussen gaf Hans Telkamp inzicht in hoe er rekening gehouden wordt met kwetsbare klanten en welke mogelijkheden de bank biedt om ervoor te zorgen dat ook zij kunnen bankieren.

Presentaties zijn hieronder te downloaden. Over ongeveer een jaar vindt de volgende managerscontactdag plaats. 

- Introductie Gedeelde Zorg, Lia Donkers

- Ontwikkelingen in demografie, gezondheid, etc. ouderen, Christine Hanning

- Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, Chris Boeijinga

- Samen Bankieren, Hans Telkamp

Contact

 

Ineke Weverling
0182 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Deel