Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Symposia voor professionals en patiënten

De MS-keten organiseert regelmatig symposia voor professionals en patiënten.

In maart 2019 was het onderwerp van het patiëntensymposium 'een gezonde leefstijl'. 

In september 2017 gebeurde dit samen met de CVA/NAH en Parkinsonketens. Het onderwerp van de bijeenkomst was 'Een andere manier van kijken naar ziekte en gezondheid'. Het Institute for Positive Health sprak over het nieuwe begrip van 'gezondheid'. Patiënten en naasten vulden daarna hun eigen 'spinnenweb' in, om te zien hoe zij hun eigen gezondheid ervaren. Professionals kregen tips over de omgang met (overbelaste) mantelzorgers.

Op 4 oktober 2016 stond 'De MS-patiënt Centraal' tijdens het patiëntensymposium. Bernard Uitdehaag (neuroloog VUmc, MS Centrum Amsterdam), Machteld Huber (arts en onderzoeker), Beweeggroep MS Midden-Holland (Wilco van Wensveen), Marco Heerings (Verpleegkundig Specialist MS, Nationaal MS Fonds) en Joyce de Fluiter (ervaringsdeskundige) gaven presentaties. 

'Hoe therapietrouw is Suzanne?' was het thema van het symposium voor professionals in 2015. Hier onder vindt u de presentaties:

Presentatie Voeding en MS Linda Knijnenburg
Presentatie Bert Buizert
Presentatie Christine Westerweel, Therapietrouw bij MS
Presentatie Koen de Gans

In 2014 was het thema ‘Multiple Sclerose in beweging’. Bekijk de samenvatting van het programma voor patiënten en de presentaties van de avond voor professionals: Tiny Janssen, Annette Bruinings, René Boeren, Elmar Delhaas.

 

Deel