Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Activiteiten

Uitwisseling met kenniscentrum Qulturum
Het Transmuraal Netwerk werkt intensief met Qulturum, het kenniscentrum voor ontwikkeling, verbetering en innovatie in de zorg in Zweden. Deze organisatie is ook partner van het Institute for Healthcare Improvement (IHI) in Boston, het Dartmouth-Hitchcock Medical Center en vele andere internationale organisaties die bezig zijn met leren en ontwikkelen in de gezondheidszorg. Qulturum heeft jarenlange ervaring met werken met Clinical Microsystem Thinking.

Uitwisseling van kennis en ervaring
In 2013 bezocht het Transmuraal Netwerk samen met een groep verpleegkundigen uit het Groene Hart Ziekenhuis het 'Clinical Microsystem Festival' in Jönköping. In 2013 en 2014 hebben de CEO van Qulturum, een arts en twee innovatieleiders een bezoek gebracht aan regio Midden-Holland (Groene Hart Ziekenhuis).

In februari 2015 is het Transmuraal Netwerk wederom samen met het Groene Hart Ziekenhuis afgereisd naar Zweden. Dit keer nam een groep van 13 managers deel aan het Microsystem Festival en bezocht meerdere afdelingen in het Ryhov Hospital in Jönköping. Lees hier een impressie van de reis (dit bericht verschijnt ook op het intranet van het Groene Hart Ziekenhuis).

Naast de jarenlange ervaring met Clinical Microsystem Thinking, is Qulturum ook de grondlegger van het Esther Network, een werkwijze waarbij de patiënt centraal staat. Het Esther Netwerk heeft ons geïnspireerd tot het opstarten van het Suzanne Netwerk.

Contact

Astrid van der Bas
0182-505534 toestel 3602
astrid.van.der.bas@ghz.nl

Deel