Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

SuzanneIedere zorgverlener zou zich bij alles moeten afvragen

'Wat vindt Suzanne?'

 

Voor een beter begrip van de waarden van de patiënt helpt het als de patiënt een naam heeft, bijvoorbeeld Suzanne. Zorgverleners  verhouden zich eerder tot een denkbeeldige Suzanne dan tot 'de patiënt centraal'. De zorgverlening is passend als Suzanne zich veilig en gehoord voelt en zij de beste kwaliteit van leven ervaart. Persoonsgerichte zorg is samen met Suzanne de zorg invullen en eventueel verbeteren.

 

Suzanne beweging

Het initiatief van 'Suzanne' komt voort uit een tweetal studiereizen van het bestuur van het Transmuraal Netwerk. In 2007 is in Jönköping, Zweden kennis gemaakt met ‘Esther’ en in 2014 in Torbay, Engeland met ‘Ms. Smith’.

Het Transmuraal Netwerk is in 2014 gestart met het verspreiden van de Suzanne gedachte door het introduceren van de rol van een Suzanne ambassadeur . Deze ambassadeurs zijn medewerkers van organisaties die de Suzanne gedachte een warm hart toe dragen en de gedachte delen met hun collega’s. "Wat vindt Suzanne?" is op deze manier een vast agendapunt geworden bij menig overleg en maakt onderdeel uit van menig project. 

In 2016 heeft Zorgbelang Zuid-Holland de spreiding van het gedachtegoed 'De beste zorg voor Suzanne'  overgenomen en ook doorontwikkeld.

 

 

Contact

Hansje Pontier
0182-505534
hansje.pontier@ghz.nl
 

Contact

 

Ineke Weverling
0182 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Deel